EGI CSIRT Face to Face meeting at Bergen Aan Zee (NL)

Report of Contributions

Agree agenda

Contribution ID: 0

Type: not specified

Agree agenda

Monday, 2 December 2013 09:00 (10 minutes)

Reports from sub-groups

Contribution ID: 1

Type: not specified

Reports from sub-groups

Monday, 2 December 2013 09:10 (30 minutes)

IRTF (Leif) SSC (Sven) Monitoring (Daniel) SVG (Linda) Central Emergency Suspension (Guiseppe, Sven)

Review procedures

Contribution ID: 2

Type: not specified

Review procedures

Monday, 2 December 2013 09:40 (30 minutes)

Handling of Critical and High risk vulnerabilities - what about sites who refuse to respond to Critical vulnerabilities IRTF operational tools (RT-IR) Who should attend the weekly IRTF meetings?

Review progress of milestones

Contribution ID: 3

Type: not specified

Review progress of milestones

Monday, 2 December 2013 10:10 (20 minutes)

The need for common security ser ...

Contribution ID: 4

Type: not specified

The need for common security services for Research Infrastructures

Monday, 2 December 2013 14:30 (30 minutes)

Presenter:KAILA, Urpo (CSC)Session Classification:Session 2

Horizon 2020 planning - part 1

Contribution ID: 5

Type: not specified

Horizon 2020 planning - part 1

Monday, 2 December 2013 15:00 (30 minutes)

Discussion on plans for a joint bid on Security. Define tasks, next steps, who, what, when.

New EU Data Protection Regulation

Contribution ID: 6

Type: not specified

New EU Data Protection Regulation

Monday, 2 December 2013 14:00 (30 minutes)

Intrioduced by Jules followed by discussion

Presenter: WOLFRAT, Jules (SARA)

Federated Clouds

Contribution ID: 7

Type: not specified

Federated Clouds

Monday, 2 December 2013 11:00 (50 minutes)

Policy and operational issues related to EGI federated clouds HelixNebula Certification of Clouds providers (how are VMs managed by users, hypervisor security etc) who pays?

Presenter: KELSEY, David (STFC)

Security Training and Certification

Contribution ID: 8

Type: not specified

Security Training and Certification

Monday, 2 December 2013 16:00 (30 minutes)

Discussion - how to extend our training portfolio? best practices, monitoring, central syslog, training Grid sites. Certification of site/admin/security officer related to this training? Plans for ISGC 2014 event Other training opportunities

Globus Online

Contribution ID: 9

Type: not specified

Globus Online

Monday, 2 December 2013 16:30 (30 minutes)

Presenter: CORNWALL, Linda (STFC)

IGTF IOTA profile and other ident...

Contribution ID: 10

Type: not specified

IGTF IOTA profile and other identity management issues

Monday, 2 December 2013 17:00 (30 minutes)

Presenter: GROEP, David (FOM) **Session Classification:** Session 2

Review agenda

Contribution ID: 11

Type: not specified

Review agenda

Tuesday, 3 December 2013 09:00 (10 minutes)

Back to federated Clouds

Contribution ID: 12

Type: not specified

Back to federated Clouds

Tuesday, 3 December 2013 09:10 (1h 20m)

What are the risks? What new policies do we need? What new procedures?

Horizon 2020 planning - part 2

Contribution ID: 13

Type: not specified

Horizon 2020 planning - part 2

Tuesday, 3 December 2013 11:00 (1h 30m)

continue discussions from yesterday

Develop a Roadmap for 2014

Contribution ID: 14

Type: not specified

Develop a Roadmap for 2014

Tuesday, 3 December 2013 14:00 (1 hour)

at least until 30 April 2014

AOB and future meetings

Contribution ID: 15

Type: not specified

AOB and future meetings

Tuesday, 3 December 2013 15:00 (1 hour)

Include plans for future reporting