EGI CSIRT / EGI-ACE T7.5 / EOSC-Future T7.5 F2F + Online [January 2023]

Europe/Prague
David Groep (Nikhef), David Kelsey (STFC), Sven Gabriel (NIKHEF)
Description

DATES AND TIMINGS IN DEVELOPMENT

For logistics and video information see the EGI CSIRT private wiki

Timings and even the order of topics may change.

Agenda in draft stage

 

Registration
EGI CSIRT / EGI-ACE T7.5 / EOSC-Future T7.5 F2F + Online [January 2023]
Participants
  • Baptiste Grenier
  • Barbara Krasovec
  • Daniel Kouril
  • David Crooks
  • David Groep
  • David Kelsey
  • Ian Neilson
  • Jakub Havrila
  • Linda Cornwall
  • Palacio Palacio
  • Pau Cutrina Vilalta
  • Ralph Niederberger
  • Sven Gabriel
    • 9:00 AM 10:30 AM
      Intro and SSC busines 1h 30m
      Speaker: Sven Gabriel
      • Introduction 10m
        Speaker: Dr Sven Gabriel (NIKHEF)
      • SSC Red-Team status update 20m

        Countdown to CMS SSC running, target date still realistic?

        Speaker: Sven Gabriel (NIKHEF)
      • SSC Blue team briefing 1h

        who will be available for the blue team, preparation check list

        Speaker: Sven Gabriel (NIKHEF)
    • 10:30 AM 10:45 AM
      Coffee 15m
    • 10:45 AM 12:00 PM
      IRTF Busines 1h 15m
      Speaker: Sven Gabriel (NIKHEF)
      • IRTF Debriefings 30m
        Speaker: Pau Cutrina Vilalta
      • IRTF Procedures 30m

        Discussion: high sensitive incidents

        Speaker: Pau Cutrina Vilalta
      • Procedures update 30m
        Speaker: Pau Cutrina Vilalta
    • 12:00 PM 1:30 PM
      Lunch 1h 30m
    • 1:30 PM 3:00 PM
      Vulnerability Management/Security Monitoring 1h 30m
      • SVG Status Update 30m

        Current status of SVG, assessment procedure, possible KPIs

        Speaker: Linda Cornwall (STFC)
      • Monitoring + Vulnerablility Management 1h

        Status of Security Monitoring tools
        Discussion Vulnerability Management process.
        KPIs, what are the costs of VM

        Speaker: Daniel Kouril (CESNET)
    • 3:00 PM 3:30 PM
      Coffee 30m
    • 3:30 PM 5:00 PM
      FedCloud Security 1h 30m
      • FedCloud Security 30m

        Projects around security in FedCloud
        Cloud Native SOC etc

        Speaker: Palacio Palacio (IFCA)
      • Outreach 20m

        Status, what to publish, which media, collab with EGI PR

        Speaker: Barbara Krasovec (JSI)
      • Key Signing 20m

        ppgp signing for the people present (physically)

        Speaker: Sven Gabriel (NIKHEF)
    • 9:00 AM 10:30 AM
      Training activities 1h 30m
      • ISGC Training 1h 30m

        Presentation + Discussion

        Speakers: David Crooks (STFC), Sven Gabriel (NIKHEF)
    • 10:30 AM 11:00 AM
      Coffee 30m
    • 11:00 AM 12:30 PM
      EGI CSIRT / EGI-ACE T7.5 F2F Prague Jan. 2023

      EGI related business

      Convener: David Kelsey (STFC)
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m
    • 2:00 PM 5:00 PM
      EOSC Future Security and Trust Coordination 3h

      EOSCF Audit Results
      Security coordination meetings
      Risk assessment

      Speakers: David Groep (Nikhef), David Kelsey (STFC), Sven Gabriel (NIKHEF)
    • 9:00 AM 12:00 PM
      EOSC Future Security and Trust Coordination: EOSC
      Conveners: David Groep (Nikhef), David Kelsey (STFC), Sven Gabriel (NIKHEF)